Ensimmäisen magneettinapillisen paidan synty
Miehen paita magneettinapeilla
Helposti puettava nappipaita
Yritysideastani lähtenyt toteutumaan ihka ensimmäinen helposti puettava vaate on perinteinen käyttöpaita miehelle. Mukava flanellipaita mittojen mukaan valmistettuna, helpoilla magneettinapeilla.
Alunperin olin suunnitellut paidan joululahjaksi isälleni, mutta isompi asiakastyö vei joulun alla minun ja viiden muun opiskelijan ajan tarkasti. Niinpä isäni sai lahjakortin. Vuoden alussa sain keskittyä rauhassa paidan valmistukseen.
Helposti puettavan paidan valmistusta
Paidan kaavat piirsin ottamieni mittojen mukaan ja kuosittelin esimerkiksi nappilistan haluamani muotoiseksi. Kankaan olin pessyt mahdollisen kutistumisen varalta. Valmiiden kaavojen asettelu kankaalle vaati tarkkuutta. Ruudullinen ja liikehtivän oloinen kangas ei ollut se helpoin valinta.
Leikkuu olikin sujuvaa, kunhan olin kiinnittänyt kaavat kankaalle riittävällä määrällä nuppineuloja.
Kappaleiden ompelu yhteen sujui mutkattomasti saumurilla ja lukkotikkikoneella. Sivusaumat ompelin katesaumoin. Katesaumoissa huolitteluompeleet eivät kutita kylkien herkempää ihoa, mikäli paidan alle ei pue aluspaitaa. Tähän materiaaliin katesauma on oikein hyvä, mutta esimerkiksi paksumman collegekankaan saumana tällainen olisi jäykkä ja paksu.
Ommeltavia magneettinappeja ei ole montaa vaihtoehtoa. Miehen flanellipaitaan nämä halkaisijaltaan 15mm kokoiset ovat sopivat.
Liimautuva tukikangas kankaan nurjalla puolella on tässä materiaalissa ihan ehdoton lisäämään kestävyyttä. Napin kummankin magneettiosan ompelin käsin niiden neljästä lenkistä. Olen tarkka siitä, että napit eivät ihan helposti lähde käytössä irti.
Isäni ei käytä rennoissa paidoissa ylintä nappia kiinni, joten siihen laitoin ulkonäön vuoksi tavallisen napin. Erityisesti hihansuissa magneettinapit ovat aivan ehdottomat sormille, joiden nivelet ovat jäykkiä ja puutöissä toinen peukalonpää on vaurioitunut.
Käyttäjän kokemuksista saatte lukea seuraavalla kerralla.
Kommentit
Lähetä kommentti